Antibiyotikler, sayısız hastalığı tedavi etmiş ve sayısız hayatı kurtarmıştır. Bu "mucize ilaçlar"ın 60 yılı aşkın bir süredir süregelen başarısı, antibiyotiklerin yaygın kullanımıyla birçok tedavi seçeneğinin gelişmesine yol açmıştır. Ancak seçenekler arttıkça, tedavi kararları ve antibiyotik kullanımıyla ilişkili riskler daha karmaşık hale gelmiştir. Her bir hasta için riskler; yaşamı tehdit eden yan etkiler, tedavi seçimindeki hatalardan kaynaklanan başarısızlıklar ve antimikrobiyal dirence bağlı tedavi başarısızlıklarını içermektedir. Kurumlar ve toplum için risk, mevcut tüm antimikrobiklere dirençli mikroorganizmaların ortaya çıkmasıdır. Bu riskleri en aza indirmek için antimikrobik farmakolojiyi anlamak çok önemlidir. Bu nedenle antimikrobik farmakoloji, tıp eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır.
Bu kılavuz, Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki ikinci sınıf tıp öğrencilerine yönelik ders notlarından türetilmiştir. Ders notları, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerin bu konu hakkında özümsemeleri gereken bilgileri belirlemek için verdikleri çabalar sonucunda geliştirilmiştir. Eğer başarılı olduysak, bu metin hem tıp öğrencilerinin klinik öncesi dönemin sonunda sahip olmaları gereken bilgileri hem de klinisyenlerin sürekli olarak güncel tıp literatürünü izleyip yenilemeleri gerektiğini vurgulayan bir kaynak olacaktır. Eczacılar, hemşireler ve hatta yönetim analistleri de bu alandaki yenilikleri anlamaları gerektiğinin farkına varmalıdırlar.
Bu metin, bir "kılavuz" olarak tasarlanmış ve bilinçli olarak kısa tutulmuştur. Verimli bir şekilde referans veya derleme kaynağı olarak ya da Pennsylvania Üniversitesi'nde olduğu gibi bir ders serisiyle bağlantılı ikincil bir kaynak olarak kullanılacaktır. Tablolar ve şekiller, konunun özümsenmesine yardımcı olmak için eklenmiştir; bunlar konunun anlaşılması için temel olarak görülmemelidir.
Yazarlar, derslerin geliştirilmesi ve metnin hazırlanmasında kendilerine yol gösteren ve destek olan pek çok meslektaşlarına teşekkür ederler. Antimikrobik farmakoloji bilgisini tanımlamaya yönelik bu girişim, gelecekte revize edilmelidir ve katkılar beklenmektedir.